Další varianta sabdží.
- 30m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
brambory konzumní pozdní
|
450 g |
mrkev
|
300 g |
květák
|
450 g |
římský kmín celý, cumin
|
2 lžičky |
kardamom mletý
|
1 lžička |
kurkuma mletá
|
1 lžička |
skořice
|
0,5 lžičky |
rýžový olej
|
2 lžíce |
kořenicí směs garam masala
|
2 lžičky |
sůl
|
1 lžička |
bílý jogurt
|
8 lžic |
hrášek mražený
|
100 g |
Postup přípravy
-
Na rýžovém olej udělejte čóns, tj. na rozpáleném oleji rychle orestujte všechno koření, kromě garam masaly. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a několik minut opékejte. Přidejte na plátky nakrájenou mrkev, hrášek a nadrobno květák, podlijte vodou a poduste a skus. Vody dejte málo, abyste všechnu vydusili. Stáhněte z plamene, přidejte sůl, garam masalu a jogurt. Zamíchejte a máte hotovo :)
Ideální přílohou je rýže, ale i bulgur, tarhoňa nebo třeba kus-kus.
Makronutrienty
68%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 339 kJ | 853 kJ |
Kalorická hodnota | 81 kcal | 204 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
2,67 g |
29,5 g
6,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 2,95 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,18 g
0,567 g |
8 g
1,43 g |
Bílkoviny | 2,39 g | 6,01 g |
Sůl | 0,493 g | 1,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů