Indická vegetariánská kuchyně je prostě top.
- 35m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
květák
|
330 g |
mrkev
|
130 g |
cuketa
|
250 g |
bílý jogurt řeckého typu
|
140 g |
římský kmín mletý, cumin
|
2 lžičky |
kardamom mletý
|
1 lžička |
kořenicí směs garam masala
|
1 lžička |
rýže basmati
|
150 g |
rýžový olej
|
2 lžíce |
sezamové semínko světlé
|
3 lžičky |
Postup přípravy
-
Zahřejeme olej, dáme koření u uděláme čóns. Přidáme nadrobno nakrájený květák, cuketu na kostky a mrkev na kolečka. Rychle promícháme, aby se zelenina "obalila" v koření. Lehce podlijeme, přikryjeme a podusíme na skus. Dáme ale tolik vody, aby v zelenině téměř žádná nezbyla. Stáhneme z plamene a vmícháme jogurt.
Rýži uděláme podle návodu, já dělám v rýžovaru. Do hotové rýže vmícháme sezam (můžete ale vmíchat mák, hrášek, koření neb nic :)
A je hotovo.
Makronutrienty
64%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 509 kJ | 883 kJ |
Kalorická hodnota | 122 kcal | 211 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,2 g
1,81 g |
28,1 g
3,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,62 SVJ | 2,81 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,18 g
0,87 g |
8,97 g
1,51 g |
Bílkoviny | 3,9 g | 6,77 g |
Sůl | 0,067 g | 0,116 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů