Rychlý zahřívací jablíčkový koláč - bez lepku a mléka

Radka

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Rychlý zahřívací jablíčkový koláč - bez lepku a mléka

Jednoduchý, rychlý jablečný koláč se spoustou skořice z jednodruhových mouk nejen pro začátečníky... bez lepku a mléka.

V této kombinaci vlažný či studený skutečně zahřeje. Pro nižší glykemický index můžete nahradit třtinový cukr cukrem kokosovým... a i mouky lze poměrně dobře proměňovat.

Postup přípravy

  1. Dortovou formu prům. 24-26 cm si vymažeme, aby přilnul pečící papír a vyložíme jím dno i boky. Troubu rozehřejeme na 180°C. Mouky si v misce promícháme s kypřícím práškem a skořicí.

  2. V další misce si prošleháme celá vejce s cukry do pěny, přidáme olej, opět prošleháme. Přisypeme směs mouk a kypřidla a už jen silikonovou stěrkou opatrně zpracujeme v těstíčko. Teď mě napadá, že by se do něj jablíčka dala i namáčet a péct, byla by jako v župánku...

  3. Oloupaná a nakrájená jablíčka vsypeme do připravené formy a rovnoměrně rozvrstvíme. Přelijeme připraveným těstíčkem a dáme péct na 30-35 minut do vyhřáté trouby. Propečenost kontrolujeme špejlí vpíchnutou doprostřed těsta.

  4. Po upečení vyndáme formu s koláčem na mřížku a necháme krátce vychladnout, pak odstraníme boky a můžeme okamžitě servírovat vlažný či nechat vystydnout. Můžeme servírovat s kopečkem neslazené kokosové či jiné smetany.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte