RYBÍZOVÉ ŘEZY - LC

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

RYBÍZOVÉ ŘEZY - LC

Tento LC zákusek si můžete dát v mé pražské kavárně Ka Sha fe

Osvěžující s rybízem, jistě bude skvělý i s malinami či ostružinami.

Děkujeme Kateřině Tiché za krásný dezert :)

Postup přípravy

  1. Korpus (plech 37 x 25 cm): 4 žloutky (z bílků se špetkou soli tuhý sníh) a 1 PL erythritolu vyšleháme (těmi samými metličkami jako sníh), přimícháme 1OO g najemno nastrouhané mrkve, 3 PL namletých vlašáků, 1,5 ČL skořice/perníkového koření (záleží, jak moc to chcete provonět a co máte doma...), 1 ČL prdopu bez fosfátů. Nakonec lehce vmícháme sníh, vylijeme na plech s pečícím papírem, pečeme na 18O °C 25 min (záleží na troubě, samozřejmě).

  2. Krém: ušleháme 1 vysokoprocentní smetanu do 3/4tuha, vešleháme 1 vaničku tvarohu a 1 lučinu (1OOg) /ještě jednu lučinu budeme potřebovat na vrchní krém/ a, pokud je potřeba, něco čekankového sirupu (záleží na cukernatosti rybízu a sladkostních návyků a preferencí)

  3. Dokončení: vychladlý korpus řízneme napůl, spodní plát pomažeme krémem, posypeme kuličkami rybízu, zakryjeme krémem (aby nám držela další placka a nesjížděla po bobulích do pryč), přiklopíme druhou půlí korpusu. Do zbytku krému zašleháme 2 - 3 PL rybízu, tu druhou lučinu (rybíz krém naředí, je potřeba ho opět zhoustnout), případně dosladíme čekankou. Navršíme na řezy a šup s tím do lednice (ideálně přes noc - korpus a lučina nasáknou přebytečnou vodu a celý dezert tak ztuhne). Ráno jsem okrojila strany, řízla na 8 ks a dozdobila.

  4. Vypadá to složitě, ale je to skutečně rychlovka. Erythritolu do korpusu jsem dala pouze zarovnanou lžíci, aby šly vyšlehat žloutky (bez cukru vám nevyběhnou). No, a navíc se dá měnit ovoce...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte