Milovníkům ryb se jistě sbíhají sliny...takovéto nízkosacharidové jídlo upekla Boženka Vaculková...mňam a děkujeme za recept:)
- 50m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
kapr obecný
|
1 500 g |
česnek
|
1 palička |
cibule
|
1 kus |
slanina anglická
|
50 g |
olivový olej
|
1 lžíce |
sůl
|
2 lžičky |
kmín drcený
|
2 lžičky |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Rybu nakrájet na menší podkůvky, osolit, okmínovat, poprášít ml sl paprikou dát na máslem vymazaný pečící papír. Přidat stroužky česneku, kousek slaniny, cibuli na proužky, vložit mezi rybu pokapat olivovým olejem, péct na 180st 45 minut do zezlátnutí.
Makronutrienty
5%
66%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 578 kJ | 1 635 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 391 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,27 g
0,244 g |
3,58 g
0,69 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,127 SVJ | 0,358 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,12 g
1,87 g |
20,1 g
5,28 g |
Bílkoviny | 16,3 g | 46,1 g |
Sůl | 0,851 g | 2,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů