Jednoduchý a rychlý recept na rybí placičky. Výhodou přímořských zemí je dobrá dostupnost mořských ryb. Já jsem placičky dělala z tresky. Je to velmi dostupná a také levnější ryba. Pokud ale máte moře (rybárnu) daleko, nezoufejte - velkou parádu uděláte i s filetem z naší tuzemské ryby.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
treska obecná filet, světlá
|
400 g |
vejce slepičí střední, m
|
1 g |
lískové oříšky
|
50 g |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
olivový olej
|
2 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
muškátový ořech mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Příprava masa je velice jednoduchá. Čerstvý filet jsem rozdrtila na jemné kousky ve food procesoru - nebyl by problém umlet do hladka, ale my máme ty kousky rádi:) Do masa jsem vmíchala vejce, nasekané oříšky i pažitku a koření.
-
Na pánvi rozehřejte olej. Lžící nanášejte placičky. Smažte, dokud nejsou z obou stran zlaté. Dobrou chuť:)
Makronutrienty
7%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 657 kJ | 1 615 kJ |
Kalorická hodnota | 157 kcal | 386 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,94 g
0,397 g |
4,76 g
0,975 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,194 SVJ | 0,476 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,4 g
1,1 g |
25,5 g
2,72 g |
Bílkoviny | 14 g | 34,5 g |
Sůl | 1,38 g | 3,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů