Rybí filé zapečené s lečem a vejci

Kateřina Gallinová

Rybí filé zapečené s lečem a vejci

Jídlo je to jednoduché, poměrně rychlé, s minimem zašpiněného nádobí ... a pokud ryby moc nemusíte, lečo jejich chuť hodně utlumí, vyzkoušejte. Lepší je použít filé ještě zmrzlé, pečením se nestihne vysušit.

Postup přípravy

  1. Oloupejte a očistěte cibuli, papriku a rajčata a nakrájejte je na kostičky. Na dno malého pekáčku položte polovinu z uvedeného množství másla nakrájenou na tenké plátky. Vsypejte zeleninu.

  2. Na zeleninu položte zmrzlé rybí filé, poklaďte ho zbytkem másla, vše osolte a posypte mletou sladkou paprikou. Pekáček vložte do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečte 30 minut.

  3. Rozkvedlejte vejce a vmíchejte je do upečené zeleniny. Vše pečte ještě 10 až 15 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte