Růžičková kapusta se slaninou a ořechy

Jídelní plán

Růžičková kapusta se slaninou a ořechy

Jeden z velmi dobrých receptů z růžičkové kapusty. Je to parádní low carb příloha nebo levná a rychlá večeře. S poměrem surovin samozřejmě můžete experimentovat:) Dobrou chuť!

Postup přípravy

  1. Kapustičky očistíme od ovadlých a nažloutlých lístků. Vodu uvedeme do varu, osolíme a růžičky kapisty v ní asi tři minutky povaříme. Měly by být tepelně opracované, ale stále si ještě zachovat křupavost. Zároveň to s vařením nesmíte přehnat, jinak růžičky přijdou a veškerou svoji krásu. Poté scedíme a prudce zchladíme studenou vodou - pokud do ní přidáte i trochu ledu, bude to dokonalé. Necháme okapat.

  2. Pokrájejte si slaninu na kostky, ořechy nasekejte a vychladlé růžičky rozkrojte na poloviny.

    Na pánev si nalijeme dvě lžíce studené vody. Na ni vložíme na kostky pokrájenou libovější slaninu. Než se voda vypaří, slanina pustí vlastní tuk a hezky se vám pak opeče. Jakmile začne slaninka růžovět, do pánve přidejte hrst nasekaných vlašských ořechů a na poloviny nakrájené kapustičky. Přomíchejte a restujte ještě asi dalších pět minut, aby se růžičky obalily výpekem a trochu se opekly.

  3. Podávejte jako samostatné jídlo nebo jako přílohu. Chuť můžete ještě doladit, výborná je například šalvěj, česnek, rozmarýn... Parádu nadělá také lžíce na jemno nastrouhaného parmazánu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte