ROLÁDA "DEN A NOC"

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

ROLÁDA "DEN A NOC"

Jsou moučníky, od kterých se člověk ne a ne odtrhnout. Bez problémů "vdechnete" jeden... dva... tři... kousky a kdyby vám to nebylo trapné, klidně byste si dali další...

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme do tuhé pěny bílky s cukrem, pak po jednom zašleháme žloutky a olej a nakonec vešleháme pudink bez vaření. Ten opravdu nevaříme, zašleháme suchý prášek!!!

  2. Těsto natřeme na velký plech (42x32cm), vystlaný pomaštěným pečícím papírem a pečeme 20 minut na 200 stupňů. Hotový korpus necháme vychladnout, poté potřeme krémem a za současného odstraňování pečícího papíru pevně smotáme. Roládu dozdobíme čokopolevou a dáme na hodinku do lednice zatuhnout.

  3. Vše stačí jen ručním elektrickým šlehačem důkladně vyšlehat a poté lehce natřít na korpus.

  4. V kastrůlku necháme ohřát smetanu a vlijeme do misky k nalámané čokoládě. necháme chvilku stát a poté rozmícháme dohladka plastovou stěrkou. Tahle poleva se po zatuhnutí krásně krájí a nepraská.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte