Řízek máme rádi...tato nízkosacharidová varianta vám bude taky chutnat:)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti
|
300 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
4 lžíce |
vajíčka
|
2 kusy |
sůl
|
2 špetky |
sádlo
na osmažení
|
100 g |
Navrch | |
voda horká
|
50 ml |
máslo čerstvé
|
1 lžička |
hořčice plnotučná
|
1 lžíce |
kořenicí směs grilovací koření
|
1 lžička |
Salát | |
špenát, čerstvé listy
|
2 hrsti |
rajčata
|
2 kusy |
okurka
|
1 kus |
žlutá paprika
|
0,5 kusu |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
olivový olej
|
1 lžička |
hořčice plnotučná
|
1 lžička |
zakysaná smetana
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Plátky masa naklepeme, málo osolíme.
Obalíme nejprve v lahůdkovém droždí, pak ve vajíčku.
-
Dáme smažit na sádlo z obou stran, jen na zatažení.
Osmažené řízky dáme na plech, pečeme 50 min/220°C.
Po asi 10 minutách pečení je přelijeme máslovo-kořeněnou směsí.
Pokud bude třeba, podlijeme malinko vodou.
-
Když jsou řízky skoro hotové, vypneme a necháme dojít.
Jsou moc dobré, šťavnatější než klasické, bez dlouhého smažení u plotny:)
-
Mezitím si uchystáme salát, dáme do lednice rozležet.
Servírujeme s kopečkem zakysané smetany...dobrou chuť!
Makronutrienty
11%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 790 kJ | 4 824 kJ |
Kalorická hodnota | 189 kcal | 1 153 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,79 g
1,38 g |
17 g
8,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,279 SVJ | 1,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,6 g
5,71 g |
102 g
34,9 g |
Bílkoviny | 7,09 g | 43,3 g |
Sůl | 0,569 g | 3,48 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů