Rillettes

Rillettes

Luxusní pomazánka, dělala jsem již hodněkrát, tento recept chutnal nejvíce...jako dárek hodně potěšila :)

Velice děkujeme Sylvě Linhové za parádní lahůdku i popis!

Postup přípravy

  1. Sádlo nakrájet na kostky a dát vyškvařit, scedit, škvarky přimíchat do nakrájeného a prosoleného zbytku masa a dát do pomalého hrnce, zalít vodou (a vínem) a zapnout na 20 hodin na Low.

  2. Poté jsem cca 1/3 pomlela, zbytek prohnětla mačkadlem na brambory.

    Horké plnit do horkých sklenic, cca 3/4 cm pod vrch. Do některých skleniček jsem přidala celé mandle, do některých brusinky (to bude dárek).

  3. Sterilovala jsem 30 minut, sklenice byly docela mastné, proto jsem je poté nastrkala do myčky (na 70°C bez tablety...).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte