Lákavé nízkosacharidové jídlo se zajímavými přílohami bez mouky, zkuste!
Děkujeme Ladě Michové za krásný recept :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zeleninové ragú | |
---|---|
rajčata
|
1 kus |
paprika bílá
|
2 kusy |
cuketa
|
1 kus |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
2 kusy |
olivový olej
|
1 lžíce |
sůl himálajská jemná
|
0,3 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
kořenicí směs provensálské bylinky
|
1 lžička |
Maso | |
vepřová kýta bez kosti
|
340 g |
sůl himálajská jemná
|
2 g |
pepř barevný celý
|
1 g |
olivový olej
|
1 lžíce |
Kedlubna | |
kedlubna
|
1 kus |
sůl
|
1 špetka |
máslo čerstvé
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
V hlubší pánvi jsem na oleji osmahla nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, pak jsem přidala cuketu nakrájenou na kostičky a opět krátce osmahla. Pak jsem přidala nakrájené rajče a papriky. Osolila jsem, opepřila a okořenila provensálským kořením. Lehce jsem podlila vodou a chvíli dusila.
-
Plátky vepřové kýty (340 g) jsem lehce naklepala, osolila růžovou himalájskou solí a okořenila čerstvě drceným barevným pepřem. Pak jsem je orestovala na pánvi na oleji.
-
Jednu velkou kedlubnu (380 g) jsem oloupala, nakrájela na kostičky a uvařila v osolené vodě. Pak jsem vodu scedila a k uvařené kedlubně přidala ještě plátek másla. Kedlubna je pak lahodnější.
Makronutrienty
20%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 391 kJ | 2 256 kJ |
Kalorická hodnota | 93,3 kcal | 539 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,23 g
0,628 g |
18,7 g
3,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,323 SVJ | 1,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,54 g
5,35 g |
37,8 g
30,9 g |
Bílkoviny | 6,45 g | 37,3 g |
Sůl | 0,467 g | 2,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů