Restovaná vepřová kýta, vařená kedlubna, zeleninové ragú

Restovaná vepřová kýta, vařená kedlubna, zeleninové ragú

Lákavé nízkosacharidové jídlo se zajímavými přílohami bez mouky, zkuste!

Děkujeme Ladě Michové za krásný recept :)

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi jsem na oleji osmahla nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, pak jsem přidala cuketu nakrájenou na kostičky a opět krátce osmahla. Pak jsem přidala nakrájené rajče a papriky. Osolila jsem, opepřila a okořenila provensálským kořením. Lehce jsem podlila vodou a chvíli dusila.

  2. Plátky vepřové kýty (340 g) jsem lehce naklepala, osolila růžovou himalájskou solí a okořenila čerstvě drceným barevným pepřem. Pak jsem je orestovala na pánvi na oleji.

  3. Jednu velkou kedlubnu (380 g) jsem oloupala, nakrájela na kostičky a uvařila v osolené vodě. Pak jsem vodu scedila a k uvařené kedlubně přidala ještě plátek másla. Kedlubna je pak lahodnější.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte