RESTOVANÁ VEPŘOVÁ JÁTRA A TATARKOVÉ BRAMBŮRKY

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

RESTOVANÁ VEPŘOVÁ JÁTRA A TATARKOVÉ BRAMBŮRKY

Když jsem stála ve frontě u řezníka, padl mi zrak na čerstvá játra a hned jsem si taky uvědomila, že už asi "milión let" jsme je neměli pěkně na přírodno restovaná...

Postup přípravy

  1. Játra pouze očistíme, nakrájíme na cca 2cm silné plátky a restujeme na trošce sádla ne zcela na plný výkon, abychom je nespálili, z obou stran cca 4 minuty. Játra by měla uvnitř zůstat lehce narůžovělá. kdo má radši krvavější, dobu přípravy zkrátí. opepřit můžeme už v pánvi, ale pozor!!! solíme až hotové na talíři.

  2. Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme "máčet" asi 10 minut. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.

  3. V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.

  4. Pozn.: S tímto množstvím jsem kdysi začínala, dneska už mi nestačí ani velký plech, protože jakmile drahouškové zjistí, co to v kuchyni tak voní, začínají se pečené brambory "samy" vytrácet.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte