Řepovo-celerové placky se sýrem & tzatziki

Řepovo-celerové placky se sýrem & tzatziki

Lehký jarní oběd či večeře, díky tzatziki vás zasytí i takovéto nízkosacharidové jídlo.

Děkujeme Ruth Šormové za recept :)

Postup přípravy

  1. Nastrouhat 1 středně velkou vařenou řepu, 1/4 syrového celeru, 1 mozzarellu, 50g čedaru nebo jiného tvrdého sýra. Přidat 3 vejce, 3 lžíce mandlové mouky, sůl, pepř, zelenou petrželku, sezamové a slunečnicové semínko.

  2. Z těsta tvořit v ruce placky, dát na lehce omaštěný pečící papír a péct v troubě 20-30 minut na 180 stupňů.

  3. Tzatziki: nahrubo nastrouhat omytou neloupanou okurku, přidat sůl, pepř, česnek, trochu olivového oleje a zakysanou smetanu (nebo řecký jogurt).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte