Red velvet - LC

Laduš

Red velvet - LC 2 další fotky

Red Velvet Cake neboli dort “červený samet” patří k nejoblíbenějším americkým dortům už od dvacátých let minulého století. Pro tento dort je typický červený korpus a krém ze smetanového sýru.

Toto je jeho nízkosacharidová verze. :)

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem si připravila všechny ingredience na korpus. Pak jsem na dno dortové formy (mám o průměru 21 cm) dala pečící papír a obruč zevnitř vymazala máslem. Zapnula jsem si troubu.

  2. V podmáslí jsem důkladně rozmíchala červené barvivo. Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny (cca 10 minut). Potom jsem vmíchala rozpuštěné a zchladlé máslo a podmáslí. Nakonec smíchané sypké ingredience.

  3. Těsto jsem vylila do formy a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem na 180 stupňů 30 minut. Upečený korpus jsem nechala ve formě vychladnout a mezitím jsem si připravila krém.

    Ušlehala jsem smetanu. V další misce jsem prošlehala mascarpone se sýrem, vanilkou a sladidlem. Přimíchala jsem šlehačku.

  4. Rozevřela jsem formu s vychladlým korpusem, odstranila pečící papír a korpus překrojila. Spodní část jsem položila na talíř a namazala částí krému. Přiklopila jsem horním dílem korpusu a dort jsem z vrchu i po obvodu pomazala zbytkem krému.

    Ozdobila jsem čerstvými malinami, ostružinami a lístky máty.

    Dort jsem nechala přes noc zaležet v ledničce.

  5. Poznámky: Jestli budete tento dort dělat, tak byste měli vědět, že korpus není suchý, spíše vlhčí. Hůř se s ním pracuje. Po překrojení mi vrchní díl trochu popraskal, když jsem jej sundávala. Viděla jsem, že v receptech na tento dort se vejce postupně zašlehávají do másla. Od toho jsem raději upustila a udělala to "svým" způsobem. Díky tomu korpus v troubě pěkně vyběhnul a pak nespadnul. Pokud chcete docílit intenzivnější barvy, dejte 2 lžičky kakaa namísto jedné. Jak vidíte ty drobky kolem ovoce, tak když jsem korpus překrojila, na jednom místě to nebylo úplně rovné, tak jsem to seřízla a použila na ozdobení. Kdo nemáte rádi kokosovou mouku, tak v tomhle případě se jí bát nemusíte. Je tam důležitá kvůli tomu podmáslí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte