Rebarbora je skvělé sezónní ovoce, koláč s ní známe všichni. Těsto je šlehačkové, křehké a voňavé, náplň to zjemní a drobenka ovoní.
- 45m
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
vajíčka
|
3 kusy |
cukr krystal
|
180 g |
máslo
Rozpuštěné, možno dát olej
|
60 g |
polohrubá mouka pšeničná
|
280 g |
sůl
|
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
Náplň | |
tvaroh měkký tučný
|
2 kusy |
cukr krystal
|
3 lžíce |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
1 lžíce |
Navrch | |
rebarbora
|
800 g |
Drobenka | |
polohrubá mouka pšeničná
|
4 lžíce |
cukr moučka
|
2 lžíce |
máslo čerstvé
|
2 lžíce |
skořice mletá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Velký plech si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Očistíme si rebarboru a nakrájíme na malé kousky.
Uděláme si drobenku.
Smícháme si vše na tvarohovou náplň.
-
Ušleháme vajíčka s cukrem, přišleháme šlehačku a máslo.
Snížíme otáčky a přidáme mouku+sůl +prášek do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech, na něj tvarohovou náplň, rebarboru a nakonec drobenku.
-
Pečeme asi 30 minut/190°C do růžova.
Vlažný je báječný, druhý den rozleželý taky :).
Makronutrienty
63%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 806 kJ | 783 kJ |
Kalorická hodnota | 193 kcal | 187 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,8 g
11,2 g |
23,1 g
10,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,38 SVJ | 2,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,91 g
4,88 g |
8,65 g
4,74 g |
Bílkoviny | 5,16 g | 5,01 g |
Sůl | 0,349 g | 0,339 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů