RAJSKÁ S KVĚTÁKOVOU RÝŽÍ

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

RAJSKÁ S KVĚTÁKOVOU RÝŽÍ

Já mám květák ráda všeobecně. Bohužel jsem u nás v rodině jediná. Ale po cuketě přichází období levných květáků, tak co jako... znáte rýži z květáku? Zkuste i jako rizoto, je to příjemná obměna klasické rýže a přitom chuťově rýži podobná.

Více inspirace na INSTAGRAMU www.instagram.com/b_to_my_b/

Postup přípravy

  1. ▶️Květák rozdrtím v robotu, ale jen tak, aby vznikla zrnka podobná rýži a ne pyré, to je zas jiný recept ... posolím, vložím do nádoby vhodné do mikrovlnky a dám vlnit na pět minut (s množstvím květáku se délka vlnění prodlužuje). Po pěti minutách promíchám a nechám ještě tři. Z květáku se odpaří voda a eliminuje se květákový odér. Když mám chuť, ještě na másle oprásknu zeleninu a přidám do květákové rýže. Když přidám maso a parmezán, mam rizoto, úplný Babica :).

  2. Je to úplně nejrychlejší verze rajské. Umelu maso rovnou s česnekem, zamíchám parmezán, sůl a vajíčko. Náplním papriky a hodím na hodinu podlité vodou do trouby. Mám zamražené kostky vývaru, tak přihodím, ale pokud nemáte, nevadí. Mezi tím si osmahnu cibuli, raději více, protože cibule mi omáčku jak zahustí, tak osladí. Na osmaženou cibuli vyleju výpek z paprik, rajčata, doleju vodou a dusím, stačí půl hodinky.

  3. Nakonec přidám skořici, tymián a dochutím solí, kdo má rád sladší verzi i sladidlem dle stravovacích zvyklostí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte