Obrázek vypůjčen z netu nestihla jsem vyfotit svoji. Pohanka místo rýže je super, pozor ale, má mírně nasládlou chuť.
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
pohanka loupaná
|
3 hrsti |
cibule bílá
|
1 kus |
rajský protlak
|
3 lžíce |
rajčata v plechovce
|
1 kus |
vývar hovězí domácí
|
3 hrnky |
máslo
|
1 lžička |
sůl
|
3 špetky |
pepř černý
|
1 špetka |
česnek
|
2 stroužky |
Postup přípravy
-
Na másle zpěníme cibulku přidáme plechovku krájených rajčat a 2-3 lžíce rajčatového protlaku, osolíme opepříme můžeme dát česnek (nemusí být). Kdo chce hladkou po provaření rozmixuje kousky rajčat a cibule mixérem. Pár přidáme pohanku, necháme povařit do měka. Podáváme zakápnuté olivovým olejem, nebo nastrouháme trochu sýra na talíř a přelijeme horkou polévkou. Lze posypat i nasekanými ořechy, bazalkou fantazii se meze nekladou.
Makronutrienty
73%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 165 kJ | 636 kJ |
Kalorická hodnota | 39,3 kcal | 152 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,33 g
1,56 g |
28,3 g
6,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,733 SVJ | 2,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,463 g
0,198 g |
1,79 g
0,767 g |
Bílkoviny | 2,29 g | 8,84 g |
Sůl | 0,268 g | 1,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů