Rajská omáčka s hovězím masem a LC knedlíkem

Laduš

Rajská omáčka s hovězím masem a LC knedlíkem

U nás doma se odjakživa dělala taková ta klasická rajská omáčka z protlaku, nasládlá, žádná cibule ani rajčata. Tak ji mám nejraději. Oproti klasice se moje LC verze liší tím, že tam není zásmažka a je zahuštěná mrkví. Je skvělá.

Postup přípravy

  1. V cca 700 ml domácího hovězího vývaru jsem rozmíchala 140 g rajčatového protlaku, přidala jsem 3 bobkové listy, pár kuliček nového koření, sůl, lžíci erythritolu (oslaďte dle vaší chuti, nejprve raději méně, dochutit můžete i nakonec) a 2 lžičky tmavé sójové omáčky (to je tip od mého táty). Omáčku jsem nechala povařit cca 10 minut, poté jsem vyndala koření, přidala jednu velkou vařenou mrkev a omáčku promixovala tyčovým mixérem.

  2. Knedlík: mozzarellu jsem natrhala do misky a přidala vejce a sůl. Vše jsem důkladně promixovala tyčovým mixérem. Potom jsem přidala mandlovou mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchala. Konzistence mi přišla trochu víc hustší než by měla, proto jsem přidala ještě mléko.

  3. Dva hrnky jsem vymazala máslem a směs na knedlíky do nich rozdělila. Dala jsem do mikrovlnky na 2:40 minut.

  4. Maso: je to vařené hovězí z polévky. Nešlo nakrájet, jak se rozpadalo, tak jsem jej natrhala.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte