PUDINKOVÁ ROLÁDA BEZ MOUKY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

PUDINKOVÁ ROLÁDA BEZ MOUKY

Tak se Kubík jen tak nenápadně po obědě "ometal" nejdřív kolem jedné lednice, pak kolem druhé lednice, dokonce šel zkontrolovat i tu v garáži...

Mně to nejdřív nedocházelo, protože když "rozjedu" svoje "nudlování", tak prostě nevnímám. A pak mi svitlo!!! My nemáme pečeno!!! Takže jedna rychlá akce...

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny, pak už jen vařečkou vmícháme pudinkový prášek a nakonec přidáme pevný sníh z bílků, vyšlehaný se špetkou soli.

  2. Těsto natřeme na velký plech, vystlaný pečícím papírem, který pro jistotu ještě natírám máslem. Pečeme cca 8-10 minut na 180 stupňů.

    Lehce zchladlý plát i s papírem smotáme a necháme zcela vystydnout, pak rozmotáme, natřeme krémem a za současného stahování papíru opět zarolujeme. Hotovou roládu dáme do ledničky alespoň na hodinku zatuhnout.

  3. Krém: 2 plechovky kompotovaných mandarinek, 1 a 1/2 kelímku smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového pudinku bez vaření Olé od Dr.Oetkera.

    Jedná se o tzv."třesený" krém, takže všechno dáme do uzavíratelné nádoby, důkladně přiklopíme víkem a třeseme asi 2 minutky ze strany na stranu, dokud se z mísy nepřestanou ozývat "čvachtavé" zvuky.

  4. Pozn.: Krému je v roládě hodně, ale to je jeden z Kubových požadavků na ten "správný" moučníček.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte