Polévka z pečeného květáku s česnekem

Jana H

Polévka z pečeného květáku s česnekem

Překvapivě chuťově bohatý květákový krém

Postup přípravy

  1. Květák jsem rozebrala na růžičky, dala na pekáč na pečící papír, pokapala olivovým olejem, posolila, popeřila.

    Z hlaviček česneku jsem odkrojila vršky, zakapala olivovým olejem, zabalila do alobalu, přidala na pekáč a vše pekla na 220° asi 40 minut (doměkka, tak aby se květák nespálil).

  2. V hrnci jsem osmažila na másle cibuli (a zbytečky odkrojeného česneku), přidala tymián a oregano, nechala rozvonět a zalila vývarem.

  3. Přidala jsem květák a vymačkala pečený česnek, povařila 10 minut a rozmixovala. Pak jsem do polévky vmíchala čedar a ochutila šťávou z citronu. Na talíři jsem posypala parmazánem, podávala s chebovými krutony.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte