Polévka z červené řepy s parmezánovými košíčky - LC

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Polévka z červené řepy s parmezánovými košíčky - LC

Krásný sezónní recept od Kačky Kolníkové, plný vitamínů a protirakovinových látek!

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahnout cibuli, česnek, přidat mrkev nahrubo.

    podlít vodou, povařit společně s kořením a 2 řepami na kostičky krájenými.

    Z hotové polévky vyndáme koření a rozmixujeme. Třetí řepu jsem si nastrouhala na plátky a přidala do polévky.

  2. Servíruji se lžící zakysané smetany a košíčky.

  3. Košíčky: troubu předehřát na 180°C.

    Parmezán či jiný sýr nastrouháme a uděláme si z něj na plech placičky.

    Péct asi 7 minut, aby se sýr roztavil.

  4. Ještě horké obracečkou přeneseme na nebo do formiček na muffiny, pečeme ještě chvilku tvar košíčků.

    Ještě vlažné servírujeme s polévkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte