Polévka zdravá a rychlá...
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
kapusta růžičková
|
200 g |
cibule
|
100 g |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
300 ml |
vývar zeleninový domácí
|
500 ml |
sýr s modrou plísní
|
40 g |
hladká mouka pšeničná
|
20 g |
bazalka čerstvá
|
2 snítky |
muškátový květ mletý
|
1 g |
sůl
|
1 špetka |
vajíčka
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
Kapustu očistíme, větší rozkrojíme na poloviny a uvaříme ve vývaru společně s nadrobno nakrájenou cibulí.
Uvaříme vejce.
-
V mléce rozmícháme mouku a přilijeme do polévky. Povaříme, dochutíme muškátovým květem a solí.
-
Polévku naservírujeme na talíře, navrch přidáme rozkrojená vejce, nastrouhaný sýr a lístky bazalky
Makronutrienty
44%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 264 kJ | 1 690 kJ |
Kalorická hodnota | 63,1 kcal | 404 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,65 g
1,89 g |
36,2 g
12,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,565 SVJ | 3,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,69 g
1,13 g |
17,2 g
7,22 g |
Bílkoviny | 4,43 g | 28,4 g |
Sůl | 0,569 g | 3,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů