Pohankové slané semínkové krekry - bez lepku, mléka, vajec, sóji

Radka

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Pohankové slané semínkové krekry - bez lepku, mléka, vajec, sóji

Krekry už jsem Vám sem dávala sice několikrát, ale tuhle rychlovku ze zbytků našeh špajzu určitě oceníte, opět třeba na výle do baťůžků nebo k letním salátů sladkým i slaným.

Postup přípravy

  1. Všechno suché promícháme v míse, přilijeme horkou vodu s olejem a sirupem, promícháme, necháme 15 minut odstát (směs ztuhne).

  2. Vlhkou rukou těsto rozprostírám na velký plech vyložený pečícím papírem, uhladím (výška cca 5 a méně milimetrů), nařežu na obdélníčky.

  3. Peču na 180°C 30 minut, pak troubu odvětrám a přepnu ze statického tepla na horký vzduch na 160°C cca 25-30 minut. Po upečení by měly být krekry zlaté a křupavé, což uprostřed bývá problém... Plát upečeného těsta přendám na mřížku - aby nevlhnul od podložky a necháme dosušit. Odlamuji jednotlivé kousky.

  4. Možnosti dochucení těsta e spousta...: uzená paprika, chilli vločky, sušená zelenina -rajčata, kari směs koření - pak vyměnit část slunečnice třeba za sezam, lahůdkové droždí bez lepku - chuť sýra.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte