Podzimní koláč s tvarohem pro milovníky skořice:). Rychlý a nenáročný, pokud chcete o víkendu upéct:)
https://www.instagram.com/anetschneiderova/?hl=cs
- 35m
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
ořechy pekanové
|
100 g |
mandle mleté
|
50 g |
kokos sušený, strouhaný
|
50 g |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
vajíčka
|
4 kusy |
kokosové mléko
|
80 ml |
skořice mletá
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
xylitol
|
2 lžíce |
Navrch | |
tvaroh měkký tučný
|
500 g |
skořice mletá
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ořechy, mandle a kokos umeleme na mouku.
Mouku smícháte s práškem do pečiva a skořicí a přidáme žloutky, mléko a případně sladidlo . Vyšleháte bílky se špetkou soli a postupně přimícháte do těsta.
-
Pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Poté necháte úplně vychladnout a navrstvíte smíchaný tvaroh a posypete skořicí.
-
Necháte v lednici odpočinout a můžete podávat. Doufám, že vám bude chutnat a nezapomeňte mě označit.
Makronutrienty
21%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 110 kJ | 967 kJ |
Kalorická hodnota | 265 kcal | 231 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,82 g
2,67 g |
7,68 g
2,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,882 SVJ | 0,768 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,1 g
8,67 g |
19,2 g
7,55 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 9,16 g |
Sůl | 0,517 g | 0,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů