- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
cibule
|
0,5 kusu |
kapusta hlávková
|
350 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájejte na drobno a kapustu na tenké proužky.
-
V kastrólu rozehřejte ghí a orestujte na něm cibuli dosklovita. Přidejte proužky kapusty a ještě orestujte.
-
Osolte, promíchejte, kastról zakryjte pokličkou a ztlumte výkon plotýnky. Kapusta pustí vodu a začne se dusit,
-
Jakmile je kapusta měkká, ochuťte ji citrónovou šťávou a podávejte.
Makronutrienty
48%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 242 kJ | 256 kJ |
Kalorická hodnota | 57,9 kcal | 61,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6 g
1,13 g |
6,35 g
1,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,6 SVJ | 0,635 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,49 g
1,9 g |
3,69 g
2,01 g |
Bílkoviny | 3,04 g | 3,22 g |
Sůl | 0,782 g | 0,827 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů