Chutná jako klasika, vypadá jako klasika - je to lowcarb sytý oběd.
Opět báječný recept od Jozefa Kabáta, děkujeme :)
- 30m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandlová mouka
|
50 g |
slunečnicová mouka odtučněná
|
50 g |
mouka lněná
|
50 g |
psylium
|
25 g |
vejce slepičí velké, l
|
3 kusy |
lučina
|
200 g |
sůl
|
1 špetka |
Zelí | |
kedlubna
|
3 kusy |
cibule
|
3 kusy |
kysané bílé zelí
|
450 g |
vepřové sádlo
|
1 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
erythritol, sukrin
|
0,5 lžičky |
Ještě | |
maso uzené vepřové
|
200 g |
vepřové sádlo
|
1 lžička |
cibule červená
|
1 kus |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
Maso jsem nakrájel na kostičky a vypekl na pánvi.
Smíchal jsem suché potraviny na těsto a vedle vyšlehal vejce a sýr. Dohromady vypracoval těsto a nechal odpočívat. Po cca 15 minutách jsem v mokrých rukách vytvaroval koule, pak na dlani placku, kterou jsem plnil masem a zabalil. Dal jsem vařit osolenou vodu a poté vložil knedlíky. Vařil jsem 10 minut.
-
Zelí: cibuli jsem nakrájel na měsíčky a osmahl na sádle, přidal nastrouhanou kedlubnu, dusil pod poklicí do měkka a nakonec přidal kysané zelí a chvilku společně dusil. Dochutil solí a sladidlem. Podle potřeby při dušení přidával vodu.
-
Na ozdobu, ale i chuť jsem ještě osmažil červenou cibulku.
Ozdobil petrželkou.
Makronutrienty
27%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 513 kJ | 1 140 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 272 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,81 g
3,02 g |
12,9 g
6,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,581 SVJ | 1,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,68 g
8,77 g |
17 g
19,5 g |
Bílkoviny | 7,8 g | 17,3 g |
Sůl | 0,906 g | 2,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů