- 2h
- 26 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Cesto | |
---|---|
hladká mouka špaldová
|
300 g |
droždí sušené
|
1 kus |
cukr krystal
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
olivový olej
|
3 lžíce |
mléko polotučné
|
150 ml |
Plnka | |
omáčka ajvar
|
25 g |
kukuřice sterilovaná
|
40 g |
žampiony sterilované
|
40 g |
šunka krůtí
|
100 g |
kořenicí směs provensálské bylinky
|
10 g |
sýr eidam 30%
|
80 g |
Na potieranie | |
vajíčka
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Najprv si pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia.
Kým sa nám robí kvások do misky si dáme múku, soľ, olivový olej následne pridáme kvások a rukou vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
Ak je cesto vykysnuté rozdelíme ho na dve časti a obidve vyvaľkáme na tenšie cesto.
Na cesto ukladáme ingrediencie podľa chuti.
Zrolujeme, narežeme na plátky a poskladame na plech.
Necháme kysnúť ešte aspoň 15 minút.
Potrieme vajíčkom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na cca 20 minút.
Makronutrienty
61%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 932 kJ | 302 kJ |
Kalorická hodnota | 223 kcal | 72,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
30,3 g
2,34 g |
9,81 g
0,759 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,03 SVJ | 0,981 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,86 g
2,84 g |
2,23 g
0,92 g |
Bílkoviny | 12,2 g | 3,95 g |
Sůl | 1,08 g | 0,349 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů