U nás oblíbené vánoční cukroví, v této nízkosacharidové (lowcarb) verzi dopadlo taky skvěle!
Pasta:www.jidelniplan.cz/recepty/pistaciova-pasta-lc
- 3h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandle mleté
|
50 g |
mouka z kešu ořechů
lépe pistáciová
|
50 g |
mouka kokosová
|
20 g |
máslo čerstvé
|
50 g |
erythritol, sukrin
|
20 g |
vaječný žloutek
|
1 kus |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
guarová guma
nebo xantan nebo žloutek
|
1 lžička |
Krém | |
máslo čerstvé
|
50 g |
sirup barmanský, pistácie
Pistáciová pasta domácí výroby:www.jidelniplan.cz/recepty/pistaciova-pasta-lc
|
50 g |
Poleva | |
kokosový olej
|
3 lžičky |
barva potravinářská zelená
|
1 g |
pistácie nesolené
|
10 g |
Postup přípravy
-
Vše prohněteme, pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme a dáme odpočinout do lednice ideálně na dvě hodiny. Vyválíme mezi dvěma pečícími papíry. Vykrájíme hvezdičky. Pečeme 170°C cca 4 min.
-
Změklé máslo utřeme do pěny a postupně k němu po troškách přidáme pistáciovou pastu. Vyšleháme společně dohladka.
Krémem spojíme vždy dvě hvězdičky a dáme vychladit.
-
Na polevu rozehřejeme tuk a obarvime.
Štětečkem natíráme na hvězdičky a posypeme sekanými pistáciemi.
Dobrou chuť
Makronutrienty
28%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 150 kJ | 906 kJ |
Kalorická hodnota | 514 kcal | 217 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21 g
11,4 g |
8,86 g
4,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,1 SVJ | 0,886 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
45,4 g
21,2 g |
19,1 g
8,92 g |
Bílkoviny | 8,59 g | 3,62 g |
Sůl | 0,312 g | 0,131 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů