Pikantní dýňový krém - LC

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Pikantní dýňový krém - LC

Ideální nízkosacharidový oběd či večeře na zahřátí v chladném podzimním počasí.

Za recept děkujeme Ladě Michové :)

Postup přípravy

  1. Postup: na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek, koriandr, kmín, chilli papričku, curry pastu a ještě krátce osmahneme. Přidáme dýni nakrájenou na kostky a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí, cca 15 - 20 minut.

  2. Odstavíme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu a dochutíme dle potřeby solí, případně i pepřem. Vrátíme zpět na oheň a prohřejeme, ale už nevaříme.

    Ozdobíme smetanou a nasucho opraženými dýňovými semínky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte