Svíčková omáčka s pečenou vepřovou panenkou a petrželovo-pažitkovým knedlíkem - klasika nízkosacharidově. Po tomto lowcarb obědě se nebudete cítit těžce, přesto si pochutnáte!
Děkujeme Ruth Šormové za parádní jídlo :)
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Knedlík | |
---|---|
petržel kořenová
|
2 kusy |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 špetka |
pažitka nať čerstvá
|
1 lžíce |
vajíčka
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
Knedlík (8 kusů): 2 středně velké petržele nastrouhat najemno a krátce spařit horkou vodou, vychladit, vyždímat vodu, přidat sůl, pepř, 1/2 lžičky prášku do pečiva, nadrobno nakrájenou pažitku, 2 žloutky a sníh ze 2 bílků. Smíchat, dát do 2 máslem vymazaných hrnků a na 5 minut do mikrovlnky.
-
Svíčková: Celer, mrkev, petržel a cibuli + maso osolit, okořenit (pepř, nové koření, bobkový list), podlít trochou vody a péct v pomalém hrnci 4 hodiny. Maso opatrně nakrájet, vybrat koření, směs zeleniny rozmixovat se smetanou dohladka.
Makronutrienty
19%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 405 kJ | 395 kJ |
Kalorická hodnota | 96,7 kcal | 94,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,25 g
0,56 g |
3,17 g
0,547 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,325 SVJ | 0,317 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,7 g
1,82 g |
5,56 g
1,77 g |
Bílkoviny | 8,35 g | 8,15 g |
Sůl | 0,884 g | 0,863 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů