Petrželovo-pažitkový knedlík

Petrželovo-pažitkový knedlík

Svíčková omáčka s pečenou vepřovou panenkou a petrželovo-pažitkovým knedlíkem - klasika nízkosacharidově. Po tomto lowcarb obědě se nebudete cítit těžce, přesto si pochutnáte!

Děkujeme Ruth Šormové za parádní jídlo :)

Postup přípravy

  1. Knedlík (8 kusů): 2 středně velké petržele nastrouhat najemno a krátce spařit horkou vodou, vychladit, vyždímat vodu, přidat sůl, pepř, 1/2 lžičky prášku do pečiva, nadrobno nakrájenou pažitku, 2 žloutky a sníh ze 2 bílků. Smíchat, dát do 2 máslem vymazaných hrnků a na 5 minut do mikrovlnky.

  2. Svíčková: Celer, mrkev, petržel a cibuli + maso osolit, okořenit (pepř, nové koření, bobkový list), podlít trochou vody a péct v pomalém hrnci 4 hodiny. Maso opatrně nakrájet, vybrat koření, směs zeleniny rozmixovat se smetanou dohladka.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte