PERNÍČKY HNED MĚKKÉ

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

PERNÍČKY HNED MĚKKÉ

Každý rok, přibližně koncem listopadu, si tak sama pro sebe říkám, že letos to s cukrovím nebudu v žádném případě přehánět.

A každý rok to dopadne víceméně naprosto stejně:)

Postup přípravy

  1. Těsto uložíme na noc zabalené v igelitu do lednice. Druhý den vyválíme na tloušťku cca 0,5cm (velmi dobře to jde přes potravinovou fólii), vykrájíme požadované tvary a uložíme je na plech s pečícím papírem. Pečeme 8-10 minut na 180 stupňů a ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem, aby se pěkně leskly.

  2. Před zdobením nechávám den i dva uležet, poleva lépe přilne a neopadává.

    Bílková poleva: 1/2 bílku, 100g prosátého moučkového cukru, šťáva z 1/2 citronu (přecedíme přes sítko).

    Nešleháme, pouze dobře promícháme vidličkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte