Penne ala Carbonara

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Penne ala Carbonara

Známý a oblíbený těstovinový oběd, v dietní verzi také chutný.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na velmi jemné plátky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Maso vložíme do misky přidáme polovinu česneku a solamyl. Důkladně promícháme a necháme odležet, než si připravíme další suroviny.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a pórek na proužky.

    Dáme podle návodu vařit těstoviny.

  3. Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem. Na rozpálenou pánev pokládáme jednotlivé kousky masa a opékáme z obou stran do zlatova. Na opékání není potřena žádný olej.

  4. Upečené maso vyjmeme a uchováme na teple. Do pánve vložíme slaninu, počkáme až pustí trochu tuku. Pak přidáme cibuli a česnek. Opékáme do růžova.

  5. Podlijeme vývarem. Když se směs začne vařit přilijeme ramu (smetanu).

    Jakmile se rama začne vařit, přidáme pórek a po 2 minutách můžeme servírovat.

  6. Tip

    Na talíř naservírujeme těstoviny, na ně nalijeme omáčku a navrch přidáme maso.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte