Sytý nízkosacharidový oběd, plný zeleniny.
Děkujeme Kačce Kolníkové za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí prsa, čtvrtky
|
4 kusy |
kořenicí směs na kuře
|
4 lžičky |
cibule
|
2 kusy |
vepřové sádlo
|
1 lžíce |
česnek stroužky
|
5 kusů |
paprika bílá
|
3 kusy |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená
|
400 g |
rajský protlak
|
80 g |
cuketa
|
1 kus |
xylitol
|
1 lžička |
sojová omáčka
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Čtvrtky (já měla 4 kusy) dát do pekáčku, posypat kořením na kuře, přidat 2-3 cibule na kolečka, lžíci sádla, 5 stroužků česneku na plátky, trošku podlít vodou a dát péct do trouby na 200 stupňů.
-
Cca po 40 minutách přidat 3 nakrájené papriky, 2 plechovky drcených sterilovaných rajčat + jeden malý rajčatový protlak,cuketu nakrájenou na kostičky, lžičku sladidla, trošku sojovky a dopéct maso do měkka. Podle chuti přidat sůl, nebo sladidlo.
-
Jako přílohu jsem si zvolila lučinový knedlík (rcpt. zde také), do kterého jsem přidala lžičku černého sezamu.
www.jidelniplan.cz/recepty/vyborny-a-snadny-low-carb-lucinovy-knedlik
Makronutrienty
26%
64%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 311 kJ | 1 815 kJ |
Kalorická hodnota | 74,4 kcal | 434 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,31 g
1,12 g |
25,1 g
6,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,431 SVJ | 2,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,67 g
0,412 g |
9,71 g
2,4 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 62,7 g |
Sůl | 0,383 g | 2,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů