PEČENÉ KACHNÍ ŽALUDKY A BRAMBOROVO-HRÁŠKOVÉ PYRÉ

Danula

Účastní se soutěže: Jíme dobře

PEČENÉ KACHNÍ ŽALUDKY A BRAMBOROVO-HRÁŠKOVÉ PYRÉ

Jo, jo, jo...už předem jsem věděla, že touhle baštou udělám klukům velkou radost. A nemýlila jsem se.

Kdybych nebránila pekáč vlastním tělem, sedli by si k tomu každý z jedné strany a nepřestali by se cpát, dokud by jim ty jejich vlastní žaludky nepraskly...

Postup přípravy

  1. Žaludky důkladně očistíme a rozřízneme, vložíme do pekáče a přisypeme cibuli, česnek, koření a bylinky, mírně osolíme a zalijeme vývarem. Poté neprodyšně uzavřeme a pečeme doměkka v troubě na 180 stupňů asi 2 hodinky. Občas zkontrolujeme množství tekutiny a případně podlijeme vodou. Pak odklopíme, přidáme sádlo a dopečeme do barvy.

  2. Hrášek uvaříme doměkka v osolené vodě a scedíme, část vývaru si ponecháme stranou na zředění. Část hrášku si vždy odeberu stranou a vmíchám až do hotového pyré, hezky to pak na talíři vypadá. Zbytek projedeme v hrnci tyčovým mixerem a zakryjeme pokličkou, aby nám zbytečně nevychladl.

  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou (já zalévám již horkou), přidáme sůl a klasicky uvaříme doměkka. Scedíme a mačkadlem pěkně rozmačkáme, přidáme hráškové pyré, sušený česnek a máslo, důkladně promícháme, případně zředíme vývarem na požadovanou konzistenci a nakonec vsypeme odložený uvařený hrášek a jen lehce promícháme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte