Pečená žebra s medem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Pečená žebra s medem

Žádná dieta, ale jednou za čas velká pochoutka.

Postup přípravy

  1. Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme.

  2. Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry přikryjeme fólií, aby neosychala a necháme nejméně přes noc v chladu marinovat.

  3. Žebra i s marinádou přemístíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a pečeme v troubě zhruba na 200 stupňů. Během pečení žebra několikrát poléváme marinádou.

  4. Servírujeme s chlebem a salátem. Hodí se např. salát s velkým podílem polníčku, mangoldu nebo rukoly.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte