Pečená mrkev

Jídelní plán

Pečená mrkev

Jedna z nejlepších příloh ke grilovanému masu. Vynikající pečená, glazovaná mrkev.

Postup přípravy

  1. Odstřihněte zelené části mrkve, tak aby na mrkvích zbyly cca 3 cm natě. Karotky omyjte a očistěte kartáčkem.

    V pekáči rozpusťte máslo, přidejte šťávu z pomeranče a citronu, sůl, koriandr a zhruba 1 dl vody. Můžete i lžičku sojové omáčky. Promíchejte.

  2. Do pekáče vložte karotky, zakryjte poklicí a duste cca 15minut. Potom poklici sejměte, nechte přebytečnou tekutinu odpařit až na tuk.

    Nyní nastává rychlá část. Mrkev je třeba stále míchat a cca 5 minut opékat než zkaramelizuje.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte