Chystáte se na low carb a keto cukroví? Tenhle recept je tutovka. Rohlíčky s pařížským krémem jsou skvělé nízkosacharidové cukroví na Vánoce, svatbu i oslavu...
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
ořechy vlašské mleté
|
8 lžic |
máslo čerstvé
|
2 lžíce |
erythritol, sukrin
|
2 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
mouka kokosová
|
20 g |
vajíčka
|
1 kus |
Krém | |
mascarpone
|
100 g |
máslo čerstvé
|
50 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
40 g |
erythritol, sukrin
|
2 lžičky |
rum (originál tuzemský)
|
1 lžíce |
Poleva | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
60 g |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vytvoříme hladké lepivé těsto.
Dáme do máslem vymyzaných formiček a pečeme 15 min/180°C.
Necháme vychladnout ve formičkách.
-
Vyklopíme a nastříkáme ozdobně krém, dáme chladit a polijeme čokoládou.
Uchováváme v lednici.
Můžeme je jen obalit v erythritolu nebo jen polít čokoládou.
-
Rozpustíme čokoládu a společně vyšleháme s ostatními surovinami v hladký krém.
Makronutrienty
24%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 982 kJ | 435 kJ |
Kalorická hodnota | 474 kcal | 104 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,4 g
6,87 g |
3,59 g
1,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,64 SVJ | 0,359 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
42,6 g
22,2 g |
9,35 g
4,88 g |
Bílkoviny | 7,86 g | 1,73 g |
Sůl | 0,087 g | 0,019 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů