Tak tady ho máte. Základní recept na vynikající ovesnou kaši plnou bílkovin. Vyzkoušejte, jak ho děláme my nebo si ho dolaďte podle vlastní chuti.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
ovesné vločky jemné
|
0,5 hrnku |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
1 hrnek |
vaječný bílek
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
1 oříšek |
skořice mletá
|
0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Připravte si hrnec se silnějším dnem a vařte pomalu - kaše se rády připalují:)
Ovesné vločky zalijte hrnkem mléka. Uveďte k varu a krátce povařte. Přidejte hrnek mléka, špetku soli a svařte na konzistenci, která vám sedí. Ztlumte teplotu, rychle rozmíchejte bílky a odstavte.
Kaši na talíři posypte skořicí, polijte rozehřátým máslem.
Bílky lze nahradit celým vajíčkem - změní se vám ale makra.
Osladit můžete lžící datlového sirupu, třtinového cukru nebo medu. Zdobit můžete ovocem nebo oříšky dle vlastní chuti a stejně tak lze ladit i koření. My například milujeme jablko, ořechy a mletý kardamom nebo pekany a javorový sirup.
Makronutrienty
62%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 254 kJ | 1 205 kJ |
Kalorická hodnota | 300 kcal | 288 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,1 g
0,729 g |
36,6 g
0,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,81 SVJ | 3,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,3 g
6,25 g |
11,8 g
6 g |
Bílkoviny | 11 g | 10,5 g |
Sůl | 0,157 g | 0,151 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů