Vláčný, voňavý lowcarb dezert, plný ořechů a tvarohu. Nejlepší je druhý, třetí a čtvrtý den:)
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
ořechy vlašské mleté
|
50 g |
mouka kokosová
|
20 g |
máslo čerstvé
|
20 g |
vajíčka
|
1 kus |
xylitol
|
1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
0,5 lžičky |
sůl
|
1 špetka |
Náplň | |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
xylitol, cukr březový
|
1 lžíce |
vajíčka
|
1 kus |
citrónová kůra
|
1 lžička |
Navrch | |
kokos sušený, strouhaný
|
2 lžíce |
xylitol
|
1 lžička |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
ořechy vlašské
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
Ze všech surovin si vypracujeme vláčné těsto.
Dala jsem do formy 20 cm, vystlané pečícím papírem.
Předpečeme asi 10 minut.
-
Mezitím si vymícháme náplň.
Z kokosu, másla a sladidla si umixujeme drobenku( nemusí být; ale je na koláči výborná).
Ořechy nadrtíme.
-
Předpečený korpus vyndáme z trouby a nalijeme tvarohovou náplň.
Já pod ní ještě natřela domácí marmeládu z bobulí.
Dopečeme asi 15 minut/190°C.
-
Hotový ještě teplý koláč posypeme drcenými ořechy a drobenkou.
Necháme v chladu rozležet do druhého dne.
Sama jsem velmi mile překvapena lahodnou chutí a vláčností.
Makronutrienty
24%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 172 kJ | 1 064 kJ |
Kalorická hodnota | 280 kcal | 254 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,5 g
2,62 g |
9,54 g
2,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,05 SVJ | 0,954 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,8 g
9,75 g |
20,7 g
8,86 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 9,9 g |
Sůl | 0,392 g | 0,356 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů