OŘECHOVÉ ROHLÍČKY S KARAMELOVÝM KRÉMEM

Danula

OŘECHOVÉ ROHLÍČKY S KARAMELOVÝM KRÉMEM

K uzoufání miluju pařížské rohlíčky, takže při návštěvě cukrárny to pro mě byla vždycky jasná volba. A sama pro sebe jsem si vždycky říkala, že bych si je hrozně moc chtěla upéct doma. Strach z neúspěchu byl ovšem vždycky nějak silnější. Ale dneska jsem se "pochlapila" a tadáááá...

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme důkladně změklé máslo a po částech do něj zašleháme karamelové Salko. Hotový krém dáme do lednice vychladit.

  2. Z ořechů, strouhanky, mouky, cukru a vajec uhňácáme těsto a necháme ho 20 minut odpočinout při pokojové teplotě. Poté ho rozdělíme na 40 stejně velkých kousků, lehce naolejovanýma rukama vyválíme cca 10cm dlouhé válečky (necháváme je pěkně vysoké, neuplácávat!!!) a ukládáme je na plech s pečícím papírem (20 kousků na plech), s většími rozestupy, protože rohlíčky se nám v troubě maličko roztečou. Pečeme cca 15 minut na 150 stupňů.

  3. Hotové rohlíčky necháme "přilepené" na papíře, pouze celý arch sesuneme na připravený velký tácek, bude se nám na ně lépe stříkat krém.

  4. Vršek rohlíčků zdobíme krémem pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Krém by měl být chlazený, aby se moc neroztékal a držel dobře tvar. Nastříkané rohlíčky dáme ještě zachladit a poté máčíme nebo poléváme čokoládovou polevou. Já zvolila bílou čokopolevu od Dr.Oetkera (3 sáčky + cca 50g Omegy).

  5. Necháme v chladu rozležet.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte