Tento lowcarb dezert lze podávat jako roládu nebo jako řezy.
Děkujeme Táně Liškové za originální úžasný recept :)
http://tankavari/bolgerka.cz/
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vaječný bílek
|
4 kusy |
sůl
|
1 špetka |
ořechy vlašské mleté
|
4 lžíce |
Krém | |
cuketa
|
200 g |
želatina
|
15 g |
xylitol, cukr březový
|
1 lžíce |
kokosové mléko
|
200 ml |
kokosmus, kokosové máslo
|
200 g |
kokos sušený, strouhaný
|
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně promícháme se sekanými vlašskými ořechy. Natřeme na pečicí papír a upečeme dorůžova.
-
V hrnci přivedeme k varu cca 0,5 l vody a povaříme v ní cuketu se želatinou a sladidlem. Necháme mírně zchladnout, poté celou směs rozmixujeme dohladka spolu s kokosovým mlékem, kokosovým máslem Nutspread a strouhaným kokosem. Už tento krém sám o sobě je něco neskutečného, nicméně pokusíme se všechno nesníst a vychladlý mírně ztuhlý krém natřeme na korpus.
Makronutrienty
17%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 280 kJ | 1 055 kJ |
Kalorická hodnota | 306 kcal | 252 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,31 g
2,83 g |
6,02 g
2,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,731 SVJ | 0,602 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,3 g
22,7 g |
23,4 g
18,7 g |
Bílkoviny | 7,01 g | 5,78 g |
Sůl | 0,257 g | 0,212 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů