Ořechová BÁBOVKA z Dýňového pyré!!

Food by Heart

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Ořechová BÁBOVKA z Dýňového pyré!!

Recept je celkem jednoduchý jako u klasické bábovky. Větší poroznost pak zaslouží pečení, jelikož se bábovka musí péct opravdu dlouho a kontrolovat aby se nepřipálila. V závěrečné fázi je potřeba ji zakrýt alobalem a pořádně dopéct.

Postup přípravy

  1. Těsto připravíme jednoduše smícháním všech suchých ingrediencí a následně přidáním všech tekutých.Těsto pak nalijeme do pořádně vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme do předem vyhřáté trouby na 170°C. Na tuto teplotu pečeme okolo 50-60 minut podle vaší trouby. Po této době troubu zmírníme na 150°C a dopečeme pod alobalem. Zkoušíme zda je bábovka už pečená špejlí.

    Po upečení vyklopíme na talíř a stačí pocukrovat mletým sladidlem. U nás se dost často ještě dočká čokoládové polevy:-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte