Ořechová bábovka s čokoládovými kousky a plátky mandlí

Ořechová bábovka s čokoládovými kousky a plátky mandlí

Hořká čokoláda super kontrastuje se sladkostí bábovky, skvělý lowcarb dezert či snídaně.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)

Postup přípravy

  1. Žloutky jsem vyšlehal s erythritolem, přidal rozpuštěné, ale už vychladnuté máslo a promíchal. Vedle jsem si zatím vyšlehal bílky se špetkou soli do sněhu. Všechny suché potraviny dobře smíchal a přidal směs žloutků, másla a sladidla, ručně promíchal a poté po částech pomalu vmíchával sníh, aby směs byla nadýchanější. Těsto úplně neteče, musí se stěrkou přendat do formy na pečení, já mám silikonovou, nemusím předtím vymazávat, jde ven sama.

  2. Pekl jsem v rozpálené troubě 55 minut na 180 °C. Po vypnutí jsem ještě nechal bábovku v troubě cca 10 minut při přiotevřených dvířkách, pak nechal chladnout venku na stole. Nakonec jsem ji poprášil erythritolem. Je skvělá, dlouho jsem si nedělal sladké.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte