OMELETY PLNĚNÉ ŠPENÁTEM

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

OMELETY PLNĚNÉ ŠPENÁTEM

Sice jsem nabízela děckám klidně i sladkou variantu, ale když jde o špenát, neznají bratra a cpaly by se, že by jim lezl i ušima. Takže slaná varianta zvítězila na plné čáře...

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme se solí, mlékem a žloutky, důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odstát. Pak pozvolna přimícháme sníh z bílků.

  2. Naběračkou odměřujeme těsto na lehce vymaštěnou pánev a smažíme z obou stran. Já vždy při nalévání těsta odstraním pánev ze zdroje tepla a těsto pozvolna rozprostřu po pánvi, je trochu "línější" než těsto na palačinky, takže se mu moc nechce se samo o sobě roztékat.

  3. Každou omelete ihned potřu špenátem a zaroluju. Z tohoto množství jsem udělala 15 kousků.

  4. Cibuli a česnek orestujeme na oleji, přilijeme mléko a přidáme zmrazený špenát. Hrnec přiklopíme pokličkou, ztlumíme plotnu a necháme špenát povolit. Pak po částech opatrně vmícháme mouku, aby se nám neutvořily hrudky, důkladně rozmícháme, osolíme a za občasného míchání povaříme, dokud nezhoustne natolik, že se nám začne lehce lepit na vařečku. Dle chuti dosolíme, můžeme přidat sušený česnek nebo špetku mletého chilli pro výraznější aroma a dochutíme Vegetou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte