OBĚD DO SKLENICE - nízkosacharidový

Oli

OBĚD DO SKLENICE - nízkosacharidový

V létě je někdy problém, co na cestu, výlet, k vodě...tento způsob LC jídla se mi už mnohokrát osvědčil. Použijeme to, co máme a chceme jíst, variací je mnoho. Základ je bílkovina (vejce, pečené maso, tuňák, sýr) a zelenina.

Postup přípravy

  1. Prošleháme si suroviny na zálivku.

    Nakrájíme si zeleninu a ostatní suroviny.

    Chceme- li s vajíčkem (a to je taky osvědčená kombinace), uvaříme si je natvrdo.

  2. A jdeme skládat do sklenice (velká od medu): dospod to mokré, postupujeme nahoru střídavě ostatní suroviny, končíme zeleným salátem.

    Já tentokrát: avokádo, rajčata, sýr, řekvičky, okurka, pečené maso, ledový salát. Skvělé je i s tuňákem v olivovém oleji, vajíčkem...

  3. Lehce zmáčkmeme tak, aby sklenice byla plná až po okraj.

    Zalijeme zálivkou a uzavřeme.

    Pokud budeme jíst až za delší dobu (cesta k moři apod...), dáme zálivku nejdříve.

    Před konzumací obrátíme párkrát sklenici, aby se zálivka rovnoměrně dostala mezi kostičky surovin.

  4. K vodě se mi velmi osvědčilo, manžel k tomu má dvě housky a jsme najedení královsky.

    Krásné léto přeji:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte