Nízkosacharidový kmínový chléb z mandlové mouky

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: Zdravě s Goodie

Nízkosacharidový kmínový chléb z mandlové mouky

Aktuálně je to naše nejoblíbenější pečivo, jdou z něj udělat i topinky nebo krutony na salát, pokud vás na ně přepadne nezvladatelná chuť. Postup je sice trochu zvláštní, ale opravdu funguje.

Postup přípravy

  1. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh a opatrně do něj zapracujte směs mandlové mouky, mletého lněného semínka, prášku do pečiva, psyllia, kmínu a soli.

  2. Ihned vmíchejte teplou vodu a těsto nechejte přibližně minutu stát, zhoustne.

  3. Navlhčenými dlaněmi na plechu vyloženém pečícím papírem vytvarujte z těsta delší bochníček připomínající bagetu.

  4. Plech vložte do trouby rozehřáté na 175 °C a bochníček pečte 1 hodinu a 15 minut.

  5. Poté vyndejte plech z trouby, sloupněte pečící papír, bochníček zabalte do čisté bavlněné utěrky a počkejte, až úplně vychladne. Zabalený ve dvou utěrkách vydrží i dva dny. Část, o které víte, že ji do té doby nesníte, ihned nakrájejte na plátky a zamrazte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte