Nízkosacharidové, bezlepkové noky - gnocchi

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Nízkosacharidové, bezlepkové noky - gnocchi

Výborná a zdravá low carb (nízkosacharidová) alternativa klasických noků nebo halušek. Tyto LC nočky jsou zcela bez mouky.

Postup přípravy

  1. Květák očistíme a vložíme do mixéru. Mixujeme do konzistence jemné květákové rýže.

    Květák vložíme do kastrolu a uvaříme do měkka. Důkladně scedíme přes utěrku a přebytečnou vodu vymačkáme.

  2. Květák smícháme s vejcem, dochutíme solí a přisypeme mouku spolu s xantalovou gumou. Vidličkou důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily v jednolité těsto. Dle potřeby přisypáváme mouku.

  3. Nyní vezme těsto do rukou a vytvoříme váleček, který nakrájíme na jednotlivé kousky, ze kterých tvarujeme válečky ve tvaru noků.

    Hotové nočky přimáčkneme ze všech stran vidličkou, aby dostaly ten správný vzhled.

  4. Nočky vložíme na pánev pomašlovanou olejem a zlehka orestujeme ze všech stran, aby se zatáhly.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte