Prostě nízkosacharidová dort:), je skvělý...
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
máslo čerstvé
|
100 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
20 g |
mandle mleté
|
120 g |
Náplň | |
tvaroh měkký, kostka
|
500 g |
maliny
|
200 g |
Navrch | |
zakysaná smetana
|
200 g |
xylitol
|
1 lžíce |
želatina
na 450 ml tekutiny
|
10 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 g |
maliny
|
100 g |
Postup přípravy
-
Korpus (forma 18 cm): 100 g másla rozpustit s 20 g čokolády, přidat 120 g mletých mandlí (ořechů), smíchat a namačkat do formy, dát na 15 min do lednice.
-
Střed: 500 g tvarohu v alobalu, sladidlo dle chuti, 200 g malin - Vše zamíchat a navrstvit na ztuhlý korpus.
-
Vrchní vrstva: 200 g zakysané smetany, sladidlo dle chuti, želatina na 450 ml tekutiny, 250 ml šlehačka. Zakysanou smetanu smíchat se želatinou (připravenou podle návodu) a opatrně vmichat ušlehanou šlehačku a ovoce. Vše nalít na tvaroh a dát do lednice (nejlépe přes noc).
Makronutrienty
21%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 066 kJ | 2 011 kJ |
Kalorická hodnota | 255 kcal | 481 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,19 g
3,06 g |
15,5 g
5,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,819 SVJ | 1,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,5 g
9,18 g |
40,7 g
17,3 g |
Bílkoviny | 9,19 g | 17,3 g |
Sůl | 0,074 g | 0,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů